استفاده از پانکراس مصنوعی و انسولین سریع الاثر استنشاقی در کنترل دیابت نوع 1

 انستیتو تحقیقاتی دیابت Sansumباهمکاری کالج مهندسی دردانشگاه کالیفرنیا در یک تحقیق کلینیکی موفق به استفاده از پانکراس مصنوعی همراه با انسولین استنشاقی سریع الاثر شدند. این تحقیق نمایانگر پیشرفت پیشگامانه ی این محققین در زمینه ی دیابت نوع 1 است.

با این نتایج مشخص گردید که بیماری دیابت نوع 1 ازطریق فرآیند تمام اتوماتیک از طریق  تحویل دقیق انسولین در هنگام صرف غذا بر اساس اندازه گیری مقدار گلوکز بدون دخالت بیمار وتنظیم دقیق و ظریف تحویل انسولین سریع الاثر استنشاقی کنترل می گردد.

پانکراس مصنوعی وسیستم انسولین استنشاقی می توانند عملکرد نرمال وسلامت پانکراس طبیعی را درانسان تقلید کند این درمان ترکیبی  دارای توانایی بهبود کنترل مقدار قندخون درهنگام غذا وبعد از غذا می باشد. بودجه ی این تحقیقات توسط موسسه ی JDRFکه بزرگترین سازمان تحقیقاتی غیر انتفاعی دیابت نوع 1 در جهان است، تأمین گردید.

مرکز دیابت  Sansumتنها مرکزی است که به بررسی انسولین استنشاقی سریع الاثر و ترکیب آن با پانکراس مصنوعی پرداخت.  دکتر Zisserمدیر این تحقیقات و مدیرعامل  مرکز تحقیقات وتکنولوژی Sansumاذعان کرد که دراین مطالعه به یکی از پرسش های بزرگ در پژوهش دیابت پاسخ داده شد وآن سوال این بود: چگونه می توانیم با لوازلعمده ی مصنوعی بر خوردن غذا در افراد دیابتی مدیریت کنیم؟ او می افزاید: در پنچ سال گذشته کنسرسیوم UCSB، مرکزدیابت Sansumوانجمن JDRFراههای مختلفی را برای بکارگیری پانکراس مصنوعی برای تحویل اتوماتیک انسولین به بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 و بهبود کنترل قندخون درطول روز و شب ، آزمودند.

 پرفسور Doyleمهندس شیمی که در این تحقیق شرکت داشت می گوید تحویل زیر جلدی روش بسیار کندی برای فرستادن انسولین به داخل بدن در مقایسه با وجود قند درجریان خون بعد از خوردن غذا می باشد بنابراین ما نیاز به روشی بسیار سریع تر برای  مداخله  داریم . یک راه برای این کار رساندن دوز انسولین از طریق پمپ است اما باز هم در این روش ازمسیر زیر جلدی برای  رساندن انسولین استفاده می شود که در مقایسه با آزاد شدن انسولین از پانکراس و تحویل انسولین بسیار کند و آهسته است.

 بنابراین از طریق  انسولین سریع الاثر استنشاقی شانس جدیدی برای تنظیم و مدیریت  قند خون حتی بسیار بهتر از عملکرد  پانکراس طبیعی انسولین دراختیار بدن بیمار قرار می گیرد. ما می توانیم با این روش انسولین را سریعاً به جریان خون وارد کنیم این انسولین به سرعت و با ایمنی کامل از جریان  خون خارج  و پاک خواهد شد.

 پرفسور Kowalskiمعاونت درمان در JDRFمی گوید: نتایج اولیه ی این تحقیق بسیار هیجان آور است. اما برای تبدیل این پروتکل به یک روش درمانی  انقلابی و استفاده ی ترکیبی از انسولین استنشاقی و پانکراس مصنوعی نیاز به تحقیقات  بیشتری داریم.

منبع: www.prnewswire.com